Close

PROGRAMEAZĂ-TE

TELEFON: 0742 465 081

Instrucțiuni pentru îngrijirea tatuajului

Bandajul se lasă minim 2 ore și nu mai mult de 4 ore (nu îndepărtați bandajul imediat, există riscul de infectare).

După ce ați ajuns acasă, îndepărtați bandajul prin mișcări lente, spălați-vă foarte bine pe mâini cu un săpun antibacterian după care spălați tatuajul cu mâna goală (fără burete sau prosop înmuiat în apă) cu apă călduță și săpun antibacterian.

Uscați pielea prin tamponare cu un prosop uscat și curat.

Cu mâna foarte curată (proaspăt spălată) aplicați peste tatuaj un strat subțire de unguet BEPHANTEN incluzând și o zonă de 3 – 4cm împrejurul tatuajului, excluzând astfel riscul unei infecții.

Timp de 10-15 zile tatuajul trebuie întreținut umed, prin ungerea (strat subțire) în permanență (din 3 în 3 ore) inclusiv noaptea.

Schimbați hainele și lenjeria de pat foarte des, chiar dacă ele sunt curate, în felul acesta riscul de infecție este mai mic.

NU se acoperă cu nici un pansament sau folie tatuajul începând de a două zi, acesta trebuie să rămână LIBER, grăbindu-se astfel procesul de vindecare evident în funcție de locul dumneavoastră de muncă puteți proteja tatuajul proaspăt purtând haine mai largi și intervenind o dată la 3-4 ore prin ungerea cu cremă.

Dacă hainele dumneavoastră s-au lipit de tatuaj, udați cu puțină apă călduță zona pe deasupra hainei, până se desprinde de tatuaj, îndepărtați haina respectivă, spălați-vă încă o dată cu săpun antibacterian pe mâini, spălați ușor tatuajul cu mâna goală, aplicați un strat subțire de unguent Bephanten, apoi schimbați hainele cu unele curate.

După o săptămână se trece la utilizarea unei creme hidratante, acest lucru prevenind astfel cojirea. Înainte de a da cu cremă hidratantă citiți cu atenție instrucțiunile și asigurați-vă că nu sunteți alergic la unul din compușii cremei sau că aceasta nu vă irită este recomandată o cremă hidratantă cu Vitaminele A și D (NU folosiți cremă de gălbenele, pentru că aceasta afectează și atacă pigmenții din tatuaj decolorând astfel tatuajul).

Este recomandat să comandați la orice farmacie o cremă simplă pe bază de vaselină neutră doar cu Vitaminele A și D fără alte ingrediente cosmetice care pot ataca pigmenții, nu uitați că trebuie să vă spălați bine pe mâini de fiecare dată cu un săpun antibacterian această cremă poate fi folosită în același timp în care dați cu unguent Bephanten.

Timp de 2 luni este INTERZIS:
→ înotul în piscine, lacuri, ștranduri, saună, mare sau băi fierbinți,
→ expunerea tatuajului la soare, indiferent ce cremă folosiți și cât de mare ar fi factorul de protecție al acesteia, va decolora tatuajul, mai ales dacă este color ( dacă expunerea la soare nu poate fi evitată vă recomandăm utilizarea unei creme de protecție cu Factor Protector 50).

Pe toată durată procesului de vindecare a tatuajului NU CURĂȚAȚI COJILE, nu contează cât de mare este mâncărimea sau cât de enervantă este, dacă vă scărpinați și rupeți cojile se poate elimina cerneala din tatuaj prin sângerare acest lucru ducând evident la decolorare. Dacă mâncărimea este insuportabilă puteți să ungeți tatuajul cu cremă hidratantă, masând zona ușor până dispare senzația de mâncărime nu uitați că trebuie să fiți foarte curat pe mâini.

-» Evitați contactul cu animale, expunerea tatuajului la praf, transpirație excesivă din activități fizice intense.
-» Evitați expunerea la solar pe o perioadă de cel puțin 3 luni.
-» Este interzisă folosirea spirtului pe toată durata vindecării.
-» Este interzisă ungerea cu alte creme decât cele recomandate de către tatuator.

Mâncărimea pe care o simțiți înseamnă că acesta începe să se vindece. De asemenea pielițele ce se formează NU SE ÎNLĂTURĂ, ele au să cadă treptat singure.

Dacă apar umflături sau roșeli ale pielii puteți folosi cubulețe de gheață pentru a reduce umflătura, dacă există suspiciunea unei infecții la câteva zile de la executarea tatuajului cel mai indicat ar fi să vă adresați unui doctor.

Sună acum!

error: Conținut protejat!